Όροι Χρήσης

1. Γενικά

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους χρήσης του plagiarism-checker.gr

Η ασφάλειά σας και η νομική συμμόρφωση είναι η προτεραιότητά μας. Συλλέγουμε δεδομένα αποκλειστικά για την παροχή των υπηρεσιών plagiarism-checker.gr και για κανέναν άλλον σκοπό.

Το plagiarism-checker.gr έχει συμμορφωθεί απόλυτα, νομικά και μηχανογραφικά, με τις επιταγές του νέου Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679, ο οποίος επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού σας χαρακτήρα, υπό ορισμένες σύννομες προϋποθέσεις και σας εγγυάται ότι τα διαφυλάττει καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας σας μαζί του αλλά και μετά από αυτήν.

Προς τον σκοπό αυτόν το plagiarism-checker.gr έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, με σκοπό την ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγει και επεξεργάζεται στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητας, καθώς και κάθε μέτρο προστασίας, σε περίπτωση απώλειας των δεδομένων αυτών, εξαιτίας φυσικού ή/και ηλεκτρονικού κινδύνου.

2. Τι είναι τα Προσωπικά Δεδομένα

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 2016/679 (άρθρο 4 αρ. 1), Προσωπικό Δεδομένο είναι κάθε πληροφορία που ταυτοποιεί το φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»), είτε είναι ιδιώτης είτε επαγγελματίας. Ενδεικτικά προσωπικά δεδομένα είναι τα εξής: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά..

3. Τι είναι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων φυσικών προσώπων.

Το plagiarism-checker συλλέγει και επεξεργάζεται μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την προσφορά των υπηρεσιών που υπόσχεται. Δε συλλέγει άλλα δεδομένα.

4. Πότε συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα;

Δε σας ζητείται κανένα προσωπικό στοιχείο κατά την απλή επίσκεψη και περιήγηση στην ιστοσελίδα του plagiarism-checker.gr

Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Α. Κατά τη δημιουργία λογαριασμού. Κατά την εγγραφή σας δημιουργούμε έναν προσωπικό λογαριασμό για εσάς στο plagiarism-checker.gr. Τα δεδομένα για τον λογαριασμό σας είναι:

 • Το όνομα χρήστη όπως επιθυμείτε
 • Ο ασφαλώς κρυπτογραφημένος κωδικός πρόσβασής σας
 • Το e-mail σας
 • Το τηλέφωνο επικοινωνίας

Αυτό είναι υποχρεωτικό προκειμένου να σας παρέχουμε αποτελέσματα ανάλυσης λογοκλοπής και πρόσβαση σε αυτά. Τα δεδομένα λογαριασμού δεν είναι δημόσια. Χρησιμοποιούνται μόνο για την εσωτερική ταυτοποίησή σας και την ταυτοποίηση των εγγράφων σας για τη χρήση του λογισμικού plagiarism-checker.gr

Κατά την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα εγγράφεστε αυτόματα και στα ενημερωτικά δελτία (newsletter). Εάν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα παρόμοια, μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο στο κάτω μέρος του ενημερωτικού δελτίου (απεγγραφή, unsubscribe)

Β. Κατά την επικοινωνία σας μαζί μας. Στην ιστοσελίδα μας υπάρχει φόρμα επικοινωνίας στην οποία μπορείτε να παρέχετε το ονοματεπώνυμό σας, το e-mail και το τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων μας μόνο για να αξιοποιούνται με σκοπό την επικοινωνία μας μαζί σας.

Γ.Εάν παρέχετε προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό τρίτου, θα πρέπει να διασφαλίζετε ότι ο εν λόγω τρίτος έχει προηγουμένως συναινέσει και λάβει γνώση της παρούσας Πολιτικής.

Δ. Παρακαλούμε να τηρείτε ενημερωμένες τις πληροφορίες σας, πληροφορώντας μας για τυχόν αλλαγές των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα.

Η εταιρία παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία και διευκρίνισή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επίσης, διατηρείτε πάντοτε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο/καταγγελία για οποιοδήποτε δικαίωμα ή αίτημά σας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (δ/νση: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 11523, Αθήνα, τηλ/νο 2106475600, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

5. IP Διευθύνσεις

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, καταχωρούμε τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας και τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Η διεύθυνση IP είναι η αριθμητική διεύθυνση του υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την επίσκεψη στο διαδίκτυο. Οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης μπορούν να περιλαμβάνουν τον τύπο του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, τη γλώσσα του και τη ζώνη ώρας. Συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε τον υπολογιστή που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κακής χρήσης ή παράνομων ενεργειών σε σχέση με επισκέψεις ή χρήση της ιστοσελίδας. Χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση IP για να προσεγγίσουμε τη γενική γεωγραφική τοποθεσία σας ώστε να γνωρίζουμε ποιοι Όροι & Προϋποθέσεις ισχύουν για τη χρήση του plagiarism-checker.gr από εσάς. Αξιοποιούμε, ακόμα, τη διεύθυνση IP για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και την ασφάλεια των συναλλαγών.

6. Προστασία προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε μόνο τα απαραίτητα δεδομένα για την  προσφορά των υπηρεσιών μας. Όταν συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για να διασφαλίσουμε ότι τα εν λόγω δεδομένα σας τηρούνται με ασφάλεια. Προς τον σκοπό αυτόν λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που προβλέπονται. Διατηρούμε όλα τα μέτρα ενημερωμένα.

7. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους

Το plagiarism-checker.gr τηρεί την επιβαλλόμενη από τον ΓΚΠΔ πολιτική απορρήτου και εχεμύθειας. Περιορίζουμε την πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μόνο στους απαραίτητους συνεργάτες του (πχ υπαλληλικό προσωπικό), οι οποίοι ομοίως υποχρεούνται και δεσμεύονται να τηρούν αυστηρό απόρρητο και εχεμύθεια σχετικά με όλα τα προσωπικά δεδομένα σας.

Τα δεδομένα και τα έγγραφά σας δε διαβιβάζονται σε τρίτους. Τα δεδομένα σας, τα έγγραφά σας ή/και το ψηφιακό περιεχόμενο που μοιράζεστε μαζί μας είναι απόρρητα και εμπιστευτικά και δε διαβιβάζονται σε τρίτους. Δε θα επιτρέψουμε ποτέ πρόσβαση σε άλλους χωρίς την άδειά σας.

Αν είστε καθηγητής ή οργανισμός και μας δίνετε την άδεια να παραδώσουμε τα έγγραφά σας στους φοιτητές ή τους υπαλλήλους σας, μόνο τότε μπορούμε να αποστείλουμε τα έγγραφά σας σε αυτούς.

Εάν συμμετέχετε στην Ομάδα Πρόληψης Λογοκλοπής, θα επιτρέψετε σε άλλους χρήστες του plagiarism-checker.gr να αναζητήσουν αντιστοιχίες με το έγγραφό σας. Από προεπιλογή, ο άλλος χρήστης μπορεί να δει μόνο αποσπάσματα γύρω από τις άμεσες αντιστοιχίσεις μεταξύ των εγγράφων. Μόνο με τη συγκατάθεσή σας μπορούμε να επιτρέψουμε την πρόσβαση πλήρους κειμένου στο έγγραφό σας. Εάν ένας χρήστης ζητήσει πλήρη πρόσβαση σε ένα από τα έγγραφά σας για αυτόν τον σκοπό, η ταυτότητά σας δεν θα αποκαλυφθεί.

8. Για ποιο σκοπό χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχετε για να:

 • Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε εσάς, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας, εμφάνισης και λήψης των αποτελεσμάτων σάρωσης λογοκλοπής.
 • Σας προσδιορίσουμε ως εγγεγραμμένο χρήστη όταν συνδέεστε στην ιστοσελίδα μας και την επισκέπτεστε ξανά.
 • Βελτιώσουμε την ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες μας.
 • Απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να παρέχουμε σχετική/εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών.
 • Επικοινωνήσουμε μαζί σας, εάν συμμετέχετε στο πρόγραμμα αποθήκευσης των εγγράφων στη βάση μας για να συγκρίνονται με τα υπόλοιπα έγγραφα που υποβάλλονται, σε περίπτωση που κάποιος χρήστης έχει ερωτήσεις σχετικά με ομοιότητες με ένα δικό σας έγγραφο.
 • Σας στέλνουμε το ενημερωτικό μας δελτίο (εάν δεν έχετε επιλέξει την απεγγραφή από αυτό).
 • Μοιραζόμαστε τα έγγραφα με άλλους χρήστες του οργανισμού σας ή τους φοιτητές σας, ΜΟΝΟ σε περίπτωση που το επιλέξετε.
 • Συμμετέχουμε σε διάφορους εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς, όπως ανάλυση δεδομένων, έλεγχο, παρακολούθηση και πρόληψη απάτης, ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, βελτίωση ή τροποποίηση της ιστοσελίδας ή των υπηρεσιών μας, προσδιορισμός τάσεων χρήσης, προσδιορισμός της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών μας καμπανιών και λειτουργία και επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
 • Συμμορφωθούμε με τις νομικές απαιτήσεις και τη νομική διαδικασία, τα αιτήματα από δημόσιες και κυβερνητικές αρχές, τα σχετικά πρότυπα του κλάδου και τις εσωτερικές μας πολιτικές.
 • Εφαρμόσουμε τους Όρους & Προϋποθέσεις μας.
 • Προστατέψουμε τις δραστηριότητές μας ή τις δραστηριότητες οποιασδήποτε από τις θυγατρικές μας εταιρείες.
 • Προστατέψουμε τα δικαιώματά μας, το απόρρητο, την ασφάλεια ή την περιουσία μας ή/και των θυγατρικών μας, εσάς ή άλλων.
 • Επιδιώξουμε τα διαθέσιμα διορθωτικά μέτρα ή να περιορίσουμε τυχόν ζημιές που υποστούμε.

Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες και με άλλους τρόπους για τους οποίους παρέχουμε ειδική ειδοποίηση κατά τη στιγμή της συλλογής και της επεξεργασίας.

9. Πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Συλλέγουμε μόνο τον ελάχιστο όγκο δεδομένων που απαιτούνται για την παροχή των υπηρεσιών μας, και χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα μόνο για τον σκοπό αυτόν. Δε θα συλλεχθούν ποτέ πρόσθετα δεδομένα από το plagiarism-checker.gr.

Αντιμετωπίζουμε όλα τα δεδομένα με απόλυτη ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα. Η κρυπτογραφημένη σύνδεσή μας (SSL) διασφαλίζει τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας και μεταδίδει όλα τα δεδομένα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον μέσω πρωτοκόλλου HTTPS. Ως ιστοσελίδα, το plagiarism-checker.gr βασίζεται σε ένα CMS. Ωστόσο, για την ασφάλειά σας, η περιοχή πελατών σύνδεσης έχει αναπτυχθεί σε κλασικό HTML, αποκλείοντας τυχόν κενά κώδικα ή κενά ασφαλείας για την προστασία του συστήματός μας.

Τα δεδομένα σας προστατεύονται πλήρως και δε δίνονται ποτέ σε τρίτους ούτε χρησιμοποιούνται για διαφήμιση. Η κοινή χρήση δεδομένων με τρίτα μέρη πραγματοποιείται μόνο εάν δώσετε ρητή συγκατάθεση για την ενέργεια και εάν αυτά τα μέρη έχουν συμφωνήσει με τις πολιτικές ασφάλειας δεδομένων του plagiarism-checker.gr. Θα παραμείνετε πάντα το μόνο άτομο που είναι εξουσιοδοτημένο να επιτρέπει την άδεια πρόσβασης σε έγγραφα σε άλλους.

Απαιτείται να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό για την πρόσβαση και διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων στο plagiarism-checker.gr. Σας ζητάμε να έχετε τον κωδικό πρόσβασής σας εμπιστευτικό και να μην τον μοιράζεστε ποτέ. Δε μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη εάν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει κοινοποιηθεί.

10. Σε ποια νομική βάση επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να:

 • Εκτελέσουμε τη σύμβασή μας μαζί σας (βλ. άρθρο 6.1.β του GDPR).
 • Συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (βλ. άρθρο 6.1.γ του GDPR) και να λειτουργήσουμε ένα διαδικτυακό λογισμικό ελέγχου λογοκλοπής.
 • Επιδιώκουμε έννομα επιχειρηματικά συμφέροντά μας που σχετίζονται με τη λειτουργία της ιστοσελίδας και την παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς ή την επιδίωξη των έννομων συμφερόντων τρίτων, εφόσον τα συμφέροντά σας και τα θεμελιώδη δικαιώματά σας δεν υπερισχύουν αυτών των συμφερόντων (βλ. άρθρο 6.1.στ του GDPR ).
 • Για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων όπου χρειάζεται (βλ. άρθρο 9.2.στ του GDPR).

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία ή να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία. Δείτε παρακάτω, στο 13, για περισσότερες λεπτομέρειες.

11. Σύνδεσμοι

Το plagiarism-checker.gr περιέχει συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες οι οποίοι δεν ελέγχονται από το ίδιο, αλλά από τρίτους φορείς. Το plagiarism-checker.gr δεν ευθύνεται για τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων που ακολουθούν οι άλλες ιστοσελίδες.

12. Ακύρωση παραγγελίας

Έχετε δικαίωμα να ακυρώσετε την παραγγελία σας εντός του 24άωρου και εφόσον δεν έχουμε στείλει στο e-mail την αναφορά. Σε περίπτωση που δε δείτε το μήνυμα ή αυτό βρίσκεται στα spam, δε φέρουμε καμία ευθύνη. Δε μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας από τη στιγμή που σας έχουμε στείλει το ελεγμένο έγγραφο.

13. Πνευματικά δικαιώματα χρηστών

Ποτέ δε διεκδικούμε δικαιώματα ιδιοκτησίας για τα δεδομένα των πελατών μας. Όποιος υποβάλλει έγγραφα ή ψηφιακό περιεχόμενο στο plagiarism-checker.gr διατηρεί νόμιμα τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου του. Με τη συγκατάθεσή σας, αποθηκεύουμε ένα αντίγραφο των υποβληθέντων εγγράφων στη βάση μας για να τα συγκρίνουμε με μελλοντικές υποβολές. Εάν συμμετέχετε σε αυτό το εσωτερικό αρχείο βάσης δεδομένων για να παρέχετε τα έγγραφά σας ως ανώνυμη πηγή συγκρίσεων για άλλους, διατηρείτε τα πλήρη πνευματικά δικαιώματα ή την άδεια χρήσης.

Ακόμη και με τη συμμετοχή σας σε αυτό, το κείμενό σας μπορεί να προβληθεί μόνο εάν το επιτρέψετε ρητά. Εάν δεν χορηγηθεί άδεια, το plagiarism-checker.gr εμφανίζει μόνο αποσπάσματα τριών λέξεων γύρω από το αντιστοιχισμένο κείμενο.

14. Υποχρεώσεις του χρήστη

Ο χρήστης υποχρεούται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του plagiarism-checker.gr αποκλειστικά με τον τρόπο που περιγράφεται από τους παρόντες κανονισμούς και παρατηρήσεις. Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται να ανεβάσει δεδομένα που περιέχουν ιό, και δεν  επιτρέπετε να υπερφορτώνουν, βλάπτουν ή να απενεργοποιούν διακομιστές. Πέρα από αυτό, απαγορεύονται οποιεσδήποτε προσπάθειες εισβολής στην ιστοσελίδα, εξακρίβωση κωδικών πρόσβασης ή με άλλα μέσα πρόσβασης στην υπηρεσία, λογαριασμούς ή τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα. Ο χρήστης είναι υπεύθυνος για την εμπιστευτικότητα του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού του.

15. Πνευματικά δικαιώματα εταιρείας

Δεν σας επιτρέπεται να αφαιρέσετε το λογότυπο plagiarism-checker από την αναφορά λογοκλοπής. Δεν σας παραχωρούνται δικαιώματα σε οποιοδήποτε λογότυπο, εμπορικό σήμα ή σήμα υπηρεσίας plagiarism-checker.gr και δε θα χρησιμοποιήσετε κανένα από αυτά χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση του plagiarism-checker.gr.

16. Παιδιά

Το plagiarism-checker δεν απευθύνετε σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Δε συλλέγουμε ποτέ σκοπίμως δεδομένα για άτομα κάτω των 13 ετών εν γνώσει μας. Αν γνωρίζετε πως ένα παιδί κάτω των 13 ετών χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

17. Ηλεκτρονική λειτουργεία της εταιρείας

Η εταιρεία μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να παύσει την ύπαρξή της χωρίς φυσικά να αφήσει εκκρεμείς τις υποχρεώσεις της απέναντι σε εσάς. Οποιαδήποτε όμως παύση ή δημιουργία προβλήματος μπορεί να επηρεάσει την αρχική συμφωνία που είχε γίνει με τους πελάτες και δεν ευθύνεται για προβλήματα που θα έχουν σχέση με τεχνικούς λόγους, που αφορούν την εταιρεία παροχής hosting και τους server της. Επίσης, σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην ιστοσελίδα λόγω προβλήματος του ISP σας η εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη.

18. Αλλαγή όρων

Το plagiarism-checker.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων ανά πάσα στιγμή. Η εταιρεία μας μπορεί να τροποποιεί τους όρους περιοδικά για να ακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία και να ενημερώνει για τις όποιες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου. Προς τον σκοπό αυτό, στην αρχή της παρούσας δήλωσης αναγράφεται η ημερομηνία της επικαιροποίησης. Παρακαλούμε να ανατρέχετε κατά περιόδους στην παρούσα δήλωση για να είστε ενημερωμένοι για τις όποιες αλλαγές.

Έχετε κι άλλες ερωτήσεις ή ανησυχίες;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν έχετε ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με την πολιτική απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων. Είμαστε στη διάθεσή σας για να διευκρινίσουμε όλα τα θέματα ασφαλείας, είτε είστε φοιτητής, εκπαιδευτικός ή οποιοσδήποτε άλλος τύπος χρήστη.

Πνευματική Ιδιοκτησία της εταιρείας